Workshop Filmen voor gevorderden

camera3Heb je de techniek van de camera redelijk onder de knie, dan is de volgende stap hoe je nog betere en mooiere opnamen kunt maken. Onderwerpen als kadrering, belichting en cameravoering worden besproken én in de praktijk gebracht. Ook behandelen we het filmen met een 'green screen', een veelgebruikte techniek in films en reclame..

Onderwerpen als kadrering, belichting, camerabewegingen en cameravoering komen aan bod en gaan we ook in de praktijk brengen. Ook gaan we met een ‘green screen’ werken om bijzondere effecten te verkrijgen. Een hele dag theorie en praktijk in een gemoedelijke sfeer. Een uitgebreide lunch is inbegrepen.

Doelgroep

Deze workshop is ontwikkeld om gevorderde filmers meer praktijkkennis bij te brengen van het filmen. Met cameravoering bepaal je hoe een scène in beeld wordt gebracht, rekening houden met de verhaallijn, en het creëren van een specifieke sfeer.

Doel

Na deze workshop zal de cursist goed voorbereid zijn om eigen filmopnamen op een gedegen en gestructureerde manier vorm te geven.

Lesmateriaal

Bij de workshop hoort een beknopte handleiding van de behandelde stof, die als naslagwerk kan dienen.

Benodigde voorkennis

De workshop en handleiding zijn in de Nederlandse taal. Omdat deze cursus bedoeld is voor gevorderde filmers is het wenselijk dat men de bediening van de camera kent en enigszins bekend is met de regels en 'wetten' zoals die voor film gelden.