• Film-cursus is vanaf

    2022 niet meer actief.

Over Film-cursus.nl

Na jarenlang cursussen te hebben gegeven aan leden van de Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) kwamen er steeds vaker verzoeken om ook cursussen te geven aan mensen buiten de filmclub. Met name voor de cursus Final Cut Pro X bleek veel interesse te zijn. Daarom is besloten om in 2015 een aantal cursussen op te zetten voor amateurfilmers, videoclubs en semi-professionals. Professionele opleidingen zijn erg duur en daarom niet bereikbaar voor de vele filmers die zich, al dan niet hobbymatig, willen verdiepen in het filmmaken en monteren. Onze cursussen zijn betaalbaar maar bieden toch de professionele benadering en lesstof aangevuld met praktische tips uit eigen ervaringen.

Over de docent

toon verhoevenToon Verhoeven is werkzaam als onafhankelijk filmmaker en ook al jaren actief lid van de LVSL. Voor zijn bedrijf Mediatix maakt hij o.a. bedrijfsfilms, instructiefilms en voorlichtingsfilms. Zijn opleiding volgde hij aan het College of MultiMedia (CMM) in Amsterdam waar hij in 2009 de opleiding 'Digital Video Producer' voltooide.

In eigen beheer maakte hij in 2014 de 90 minuten durende documentaire 'Schijndelse militairen in Nederlands-Indië' over de Indië-veteranen uit zijn geboortedorp Schijndel. Daarnaast werkte hij mee aan talloze reportages, speelfilms en documentaires in de Leidse regio.

Belangrijk is dat cursisten ook echt aan de slag kunnen met het lesmateriaal. Daarom ligt de nadruk op het zelf doen en wordt er tijdens de cursussen veel gebruik gemaakt van voorbeelden en oefeningen.

Vanaf 2022 is Toon begonnen met een fit20 studio in Schijndel en helaas is dat niet meer te combineren met de filmcursussen.