Testimonials

cursisten dec2015Het programma FCP X beter leren kennen

Hoewel ik al een paar jaar met Final Cut Pro werk heb ik toch heel veel van je cursus (van helaas maar 4 avonden) opgestoken. Heel veel mogelijkheden van FCP zijn in de vier avonden aan de orde gekomen. Hierdoor is FCP meer gaat leven en kan ik nu veel meer uit het programma halen. Ook de bij de cursus behorende Nederlandse handleiding is top. Al met al ben ik heel blij de cursus FCP gevolgd te hebben. Ik heb het programma en de vele mogelijkheden veel beter leren kennen en het monteren gaat nu makkelijker. Ook de manier van lesgeven, het geduld en de sfeer waren top. Met vriendelijke groet,

Gert-Jan Tates (links op de foto)


Uiterst nuttige en duidelijke cursus

Op aanraden van andere deelnemers ben ik de cursus Final Cut Pro bij Toon Verhoeven gaan volgen. Als beginnende filmer wil ik, ook bij het monteren van films, een beter resultaat uit mijn hobby halen. Final Cut Pro is een mooi en veelzijdig programma waar de cursusleider geanimeerd en uiterst deskundig les in geeft. Met duidelijke opdrachten en een uitstekende schriftelijke ondersteuning (120 pag.!!) wordt je vertrouwd gemaakt met alle basisbegrippen en technieken. Een uiterst nuttige en duidelijke cursus om de mogelijkheden van dit programma onder de knie te krijgen. Een aanrader dus deze cursus.

Hans Flick (rechts op de foto)
cursist FCP X


Cursus Final Cut Pro X bij Film-cursus.nl een aanrader

Door de afstand van 200 km per avond twijfelde ik in eerste instantie om deze cursus te volgen maar al na de 2e avond wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Het door Toon zelf in het Nederlands geschreven boekwerk en oefenmateriaal is voor iedereen in duidelijke taal weergegeven. Voor aanvang van de cursus had ik reeds twee films met het programma FCP-X ( in multicam 5 camera’s en ± 10 microfoons) gemonteerd. Daarbij stuitte ik op allerlei problemen. Zo ging ik na de montage van deze 2 films met FCP-X terug naar mijn oude iMovie om diverse effecten enz. toe te voegen. Dit bleek tijdens de cursus niet nodig. Voordeel is nu ook, dat de gehele montage met foto’s, teksten en effecten enz. geheel full HD blijft. Hierdoor behoudt de afgemonteerde film de volledige kwaliteit.

Toon, bij deze nogmaals hartstikke bedankt voor de leerzame avonden.

Vriendelijke groet,
Sjef Dekkers


cursus2geslaagd

Dankzij deze cursus ben ik mijn drempelvrees kwijt

Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de cursus Final Cut Pro X. Toon Verhoeven legt dit montageprogramma stap voor stap uit, in begrijpelijke taal, en met persoonlijke aandacht voor de cursisten. Hij demonstreert e.e.a. duidelijk op een projectiescherm. Bovendien staat alle uitleg in een fraai geïllustreerde reader, zodat je thuis kunt oefenen.

Dankzij deze cursus ben ik mijn drempelvrees kwijt om lekker aan de gang te gaan met dit geweldige programma. Zeer aanbevolen!

Bob van der Houven (links op de foto)
cursist FCP X


andrevandertuijnSinds het volgen van de cursus is het monteren een zeer plezierige bezigheid geworden

Final Cut Pro X is een prachtig montageprogramma met ontzettend veel mogelijkheden. Als je met FCP-X wilt beginnen, is het geweldig als je op weg wordt geholpen bij het ontdekken van de basisprincipes van het montagepakket. Het was daarom een hele opsteker, dat film-cursus.nl een montagecursus aanbood van FCP-X. En dat ook nog eens tegen een hele gunstige prijs.

Er zijn in het land best nog wel meer opleidingen om het montagepakket FCP-X te leren, maar vaak is dat toch gericht op de wat meer professionele gebruiker. Bovendien zijn die opleidingen vaak overdag. Film-cursus.nl biedt de mogelijkheid om het pakket te leren in de avonduren.

De deskundigheid van de opleider en het tempo van de cursus waren zeer prettige bijkomstigheden. Sinds het volgen van de cursus is het monteren van het vele filmmateriaal wat ik bezit een zeer plezierige bezigheid geworden. Ook het in het Nederlands geschreven cursusmateriaal is duidelijk en leerzaam en kan altijd nog als een soort naslagwerk gebruikt worden.

"Voor wie FCP-X nog vele geheimen heeft, is deze cursus een echte aanrader."

André van der Tuijn
cursist FCP-X


mariomazzacaniHierbij mijn ervaring met Final Cut Pro X, wat ik een mooi programma vind! Door de goede uitleg van Toon heb ik hiermee geleerd om gebruik te maken van dit programma en kan ik nu leuke montage's maken van films. Tevens kan ik nu werken met multicam.

Fantastisch!

Mario Mazzacani
cursist FCP X